top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLaura

Pasfoto stress

Begin van de week kwam ik er bij toeval achter dat mijn rijbewijs binnen 8 dagen zou verlopen. Stom ik had het in mijn agenda moeten zetten. Als ik mijn laptop niet aan het opruimen was, dan had ik het nooit gezien! De eerst volgende optie om een nieuwe pasfoto te maken was de woensdag. Dan zou ik net op de laatste dag van verloop mijn paspoort krijgen.


Alleen die pasfoto….

Heeft er ooit iemand, mooi op z’n foto gestaan!? Volgens mij doen ze het ook expres.

Als je een makkelijke fotograaf hebt, dan laat hij de verlichting op een gemiddelde hoogte staan. Dus, als je langer of korter bent, valt het licht minder goed dan zal moeten.


Het licht belicht dus, echt letterlijk alles van je gezicht. Ik ben persoonlijk meer van schaduw creëren. Net zoals elke fashion/portret fotograaf, of überhaupt elke beetje kennis hebbende fotograaff. Alleen bij pasfoto’s mag dat misschien niet? Misschien was die van mij daarom wel zo chagrijnig?


Ik had een kleine 2 dagen de tijd, om nog wat aan mijn gewicht te doen. Om zo te voorkomen dat ik met een dikke plofkop op de foto sta. Want daar mag je dan weer 10 jaar lang naar kijken. Als of je in 10 jaar tijd niet verandert?


Ach, op mijn oude foto wist ik nog niet dat, ik mijn wenkbrauwen moest bij kleuren. Deze is hoe dan ook beter dan de oude. Toen zat ik ook nog in mijn zwaarste gewicht periode ooit. Dus, de nieuwe is zo wie zo beter. Alleen door het harde licht, lijkt mijn hoofd en nek, op de nieuwe foto, alsnog op één grote massa. Ik kan wel janken!


Door dat ik nu eindelijk wat dunner ben, is dat juist weg. Alleen door de verkeerde belichting zie je dat niet. Er zit nauwelijks een schaduw rand om mijn hoofd heen, het licht kwam recht van voren. Niet een beetje van boven, zoals het hoort. Ik hoop dat de zwart wit foto, het wat beter maakt. Ik kreeg ook maar één kans! Stomme fotograaf! Lekker makkelijk geld verdienen. Ga ook even een slechte review achter laten.Het ding is, ik kijk altijd naar mijn kaaklijn en wangen. In mijn gezicht zie je altijd het snelste als ik ben aangekomen. Dan verdwijnt helaas al heel snel, het enige stukje afscheiding, tussen hoofd en nek. Dan lijkt het één grote dikke massa.


Ergens ben ik ook nog licht getraumatiseerd door een foto van vroeger, voor mijn kaakoperatie. Toen was het nog erger. Ik weet nog zo goed. Ik zag die foto voor het eerst en vond mijzelf ineens zo lelijk van de zijkant. Ik zag geen verschil tussen mijn hoofd en mijn nek, dat was zo vreemd. Ik denk dat het zeker wel een hele grote bijdrage heeft geleverd aan mijn eetstoornis.


Het gevoel wat ik dan nu bij de nieuwe foto krijg, lijkt heel erg op dat gevoel van toen.


Ik wil niet aan die tijd herinnert worden. Die heb ik achter mij gelaten. Ik ben niet meer dat dikke meisje. Maar eindelijk dat dunne meisje wat ik al die tijd zo graag wilde zijn.


Ik had zo gehoopt dat je het zou zien op de foto. Dan kon ik het gevoel eindelijk ‘vervangen’ over de oude. Mijn blond en dun haar, zit ook zo plat als maar kan. Hierdoor lijkt mijn hoofd nog groter. Mijn wenkbrauwen zitten niet gelijk. Ik heb zelfs nog gekeken om de aanvraag te annuleren. Dan maar een paar dagen niet auto rijden. Dan maak ik een nieuwe pasfoto en bij een ander.


Alleen op mijn vaarbewijs foto, zie ik er ook niet uit. Ook daar zitten mijn wenkbrauwen niet gelijk en heb ik een matige dikke kop. Op mijn paspoort staat nog de mooiste foto van allemaal. Ook daar zitten mijn wenkbrauwen niet gelijk.


Begin ik eindelijk echt blij te zijn met mijn uiterlijk, krijg je dit!

Misschien valt het ook wel mee….

Hoe langer ik kijk naar de nieuwe foto, hoe meer vrede ik er toch mee krijg :)


76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page