top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLaura

Like a stuffed turkey

Soms wil ik de hele dag wel door eten. Niet omdat ik echt honger heb, maar omdat ik er zin in heb. Dan wil ik alleen maar dingen die ik lekker vind eten en dat is heus niet altijd snoep. Ik eet dan ook omdat ik echt zin heb en niet eens honger. Terwijl dat wat ik eet goed vult. Met als gevolg dat ik misselijk ben.


Ach en ‘you know what comes next’


Vroeger zocht ik ook nog wel eens naar oplossingen hoe ik van dat honger/ trek gevoel af kon komen. Misschien was er wel iets mis met mij, dat ik altijd maar wou eten en trek had. Als je wat gaat Googlen dan kom je al snel op een hormoon uit. Helaas kan je dit niet zomaar krijgen en is het alleen voor echt obese mensen. Ook in voedingsproducten kan je het niet vinden. Geloof mij, ik heb echt elke optie uitgezocht.


Hoe kan het toch dat andere mensen daar geen last van hebben? De hele dag aan eten denken. Je wordt er mee dood gegooid. Op tv zie je niets anders dan reclame over snoepjes. Nu met de kerst voor de deur, doet elke supermarkt er nog een schepje bovenop. Op straat zie je normaal niets anders dan, plekken waar je eten kan krijgen. Het is gewoon onmogelijk om er niet mee geconfronteerd mee te worden.


Nu staat de kerst voor de deur. Wat, hij was er eind november bij mij al Ja, ik had de kerstboom toen al staan. Had behoefte aan gezelligheid om mij heen. Alleen heb ik niet het gevoel dat het straks echt kerst is. Ik mis nog echt die kerstsfeer in alles. Normaal vind ik kerstmuziek ook heel leuk rond deze tijd, maar kan het nu niet uit staan!


Maar goed, kerst is een dag waarbij, gezellig bij elkaar zijn centraal staat. Helaas hebben wij gezelligheid gekoppeld aan veel en lekker eten. Gezien, echt bij elkaar zijn door de huidige situatie van de wereld, nogal onmogelijk is. Is het eigenlijk ook nog een soort van illegaal. Welke 3 mensen nodig je uit? Dan oma maar een jaartje overslaan? Ach, één voordeel. Dit betekend ook minder eten.


Weer dat eten…


Fuck dat kut eten toch! Ik vind eten ook helemaal niet gezellig. Eten, dat moet je. Echt, wie heeft dat bedacht!? Als ik iets moet doen, dan vind ik het niet leuk. Ik wil het zelf bepalen. Als ik niet wil eten, dan wil ik het niet.


Helaas wil ik altijd wel eten. Alleen omdat het iets is wat moet, vind ik er niets aan.

Ik zie de toegevoegde waarde van eten ook niet altijd. Zolang het geen nut heeft om iets te doen, dan snap ik niet waarom ik het dan zou moeten doen. Oke, ik heb wel eens gehad dat mijn maag echt aan het rommelen was, maar dat was hooguit vervelend, irritant en afleidend, meer ook niet.Ow sh*t, ik weet al één ding wat ik krijg met kerst. Heb een maand geleden het verzoek in gediend bij mijn moeder, om een grote Milka chocoladereep (die ene waarvan ik heel veel van aankwam in spanje) voor mij in te pakken en onder de boom te doen. Anders kan ik er niet vanaf blijven, de andere was namelijk al in minder dan een halve dag op…..

44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page