top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLaura

Hyper focus & elke dag een Magnum

Ja je leest het goed, afgelopen twee weken, heb ik echt bijna elke dag een mini Magnum gegeten.


Mijn vader kwam er 2 weken terug mee aan zetten, het was de Dubbel gold karamel billionaire. Man, ik weet niet waarom ik die ineens zo lekker vind. Ben normaal nooit van de chocolade ijsjes, of ijsco’s überhaupt.


Het is chocolade, een grote staat volgens mij gelijk aan een hele reep. Als ik een hele reep op eet, dan ben ik echt wel boos op mezelf, want dat mag niet. Zonde van de calorieën en het stilt je honger niet. Nou heb ik wel elke keer de mini variant en elke keer geniet ik ervan en voel ik me niet schuldig.


Het kan ook deels komen omdat ik ook sinds 2 weken een nieuwe hobby heb gevonden. Of mijn oude uitgebreid. Nu het mooie weer eraan komt, ben ik bezig om mijn bovenstuk mooi te maken. Ik zit op de begane grond, dus heb over de gehele lengte van mijn appartement tegels, die 2m diep de tuin in gaan. Het gras er voor is niet meer van mij, maar naar 1,5 meter staat er een lage heg. Optisch gezien hoort het er nog bij.


Ik zoek helemaal uit welke plant het beste, het mooiste en niet al te duur is. Waar komt de tafel voor buiten en waar het bankje. Hou overal rekening mee, inkijk van buitenaf, zicht lijnen en waar kijk ik op uit.


Een deel van mijn terras is wat verzakt. Hierdoor kan de tafel er niet normaal staan. Dus helemaal onderzocht hoe ik het zelf kan verhogen. De koevoet van huis meegenomen en tussendoor de stenen er 1 voor 1 uit wippen.


Zo kwam ik ook op het idee om meer stenen uit de grond te halen en ook zo to laten. Bij de tussenscheiding van mijn buurvrouwe heb ik zo'n mooie, lelijke, witte plaat. Dus daar komt klimop in, maar dan wel echt in de grond.


Zo om mij heen aan het kijken, naar wat mooie planten zijn, zie ik ineens overal mooie bloemen in het wild. Op gedachtespoor van; mooie bloem, waarom groeit hij niet bij mij voor, research, plukken, drogen, zaaien…. Op naar de volgende bloem.


Heerlijk om zo verdiept, of eigenlijk hyperfocus er mee bezig te zijn. Dinsdagavond stond ik nog in de regen, bloemen te plukken, alleen drogen ze niet mooi als ze al nat zijn. Dus was woensdag weer opnieuw begonnen.


Zo ben ik elke dag bezig met, research online en in de natuur, buiten bezig. Hierdoor vergeet ik eigenlijk te eten. Ik zit dan zo in een hyperfocus, ik heb het niet eens door einde van de dag. Pas als ik op de bank zit, merk ik dat ik niet veel gegeten heb. Vaak is het dan al 10 uur en volgens mij is het wel een eetstoornis dingetje, regels. Avond eten is tussen 6 en 8 ongeveer, niet eerder en niet later, dan is het geen avondeten meer.


Ik weet dat ik er beter op moet letten, maar ben juist blij dat ik een keer er niet zo mee bezig ben. We gaan zien hoelang deze hyper focus duurt. Zover ik mij zelf goed ken, komt mijn hyper focus voor iets, echt met fases. Soms duurt een fase 2 weken, 4 weken. Ik heb 1 keer een fase gehad die 2 maand duurde. Dan ben ik er alweer zat van en verveelt het.Iemand al vast tips voor de volgende?

81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page