top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLaura

Het perfecte plaatje

25 juni 2020


Soms word ik zo gek van mijzelf! Dagelijks ben ik bezig met nieuwe planningen maken, op zoek naar structuur in mijn leven. Alles om maar een in mijn ogen perfecte dag/leven/ik te hebben.


Ik was op de basisschool al het meisje dat met haar handen vol spullen het klaslokaal binnenkwam. Voor mijn gevoel had ik gewoon alles nodig. Het waren voornamelijk verschillende boekjes waar ik dingen in kon schrijven, alleen maakte ik er nooit gebruik van, omdat ik er geen tijd voor had.


Nu nog steeds heb ik wel 7 verschillende plekken waar ik dingen opschrijf. Om zo maar niets te vergeten, overzicht te krijgen en mij te herinneren aan hoe ik volgens mezelf die dag moet leven.


Ik heb mijn laptop voor lange teksten zoals deze, mijn telefoon voor to do lijstjes, kladblok voor dagelijkse to do lijsten en slank planningen, invulblad voor to do lijst met prioriteit vakken, een boekje waarin ik alles mooi opschrijf over hoe ik moet leven, een mooie agenda en een digitaal gemaakte weekplanning per dag en tijdstip, uitgeprint en in een mooi mapje gestopt.


Alles moet er in mijn ogen gewoon mooi uitzien, dat geeft mij rust in mijn hoofd. En met ‘alles’ bedoel ik ook echt álles. Mijn apartement maak ik dagelijks schoon: de meubels, producten, kleding en dan natuurlijk ik zelf. Alleen is dat nog wel het moeilijkste wat er is.


Ik heb een bepaald beeld van mijzelf hoe ik er graag uit wil zien. Ik probeer er alles aan te doen om het zo te krijgen. Alleen door mijn ADHD vergeet ik het soms nog wel eens, of ben ik er minder mee bezig, daarom lukt het mij ook niet. Daarom maak ik al die planningen en lijstjes voor mijzelf. Om maar niet te vergeten wat ik graag wil en het scheelt nadenken. Het is al druk genoeg in mijn hoofd.


Dat het niet lukt frustreert mij best wel: waarom kan ik het niet? Wil ik het niet hard genoeg? Dan komt er ook nog bij dat mensen in mijn omgeving het weten. Hierdoor heb ik nog meer het idee dat ik moet voldoen aan het plaatje van iemand met een eetstoornis. Al heb ik mazzel dat je het niet ziet aan mij, dus mensen vergeten het sneller…


Ow en wie heeft er nog meer zo’n weegschaal die zelf ook niet weet wat hij wil?!

Pfff, de ene dag ben ik ineens heel veel zwaarder en de dag erna zit ik ver onder het gemiddelde, kom op! Dit helpt niet mee in de dagelijkse worstelingen in mijn hoofd!
110 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page