top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLaura

Gewoon normaal doen

Ik moet normaal gaan doen…

Mijn weegschaal moet ook normaal gaan doen…..


Ik wil gewoon weer normaal leven.

Alles is nu anders en eigenlijk hou ik niet van verandering.


Sinds ik afgestudeerd ben, heb ik nogal veel moeite met, een plekje vinden in de maatschappij. Corona maakt het ook niet heel veel makkelijker.


Ik dacht dat ik wist wie ik was en wat ik wou in mijn leven,

maar nu weet ik het even niet meer zo goed.


Waarom moet alles de laatste tijd z’n strijd zijn in mijn hoofd?

Wel eten, niet eten

Wel hulp, geen hulp

Wel alles vertellen, niet alles vertellen

Wel bingen, niet bingen

Wel die baan aan nemen, niet die baan aan nemen


Ik probeer van alles, bedek van alles. Maak lijstjes over wat ik wil in het leven, behoeftes en angsten.


Normaal heb je vergelijkingsmateriaal, als je met vrienden praat. Alleen door corona zie ik ook niet iedereen meer zoals eerst. Dan kon praten over van alles en nog wat en kon je zo je eigen dingen vergelijken, om dichter bij normaal te komen.


Lange tijd ging het redelijk goed ondanks corona, maar sinds ik weg ben bij mijn werk, voelt mijn leven als waardeloos. Voorheen was ik iemand die, als ik wat down was, lekker dingen ging halen en meer ging eten. Zeker als ik mij verveelde/niets te doen had.


Maar ergens was de ommekeer….

Ik heb er gewoon geen zin meer in, gedoe allemaal, te veel rommel en drukte er door in mijn hoofd. Ik moet er teveel bij nadenken, wat ga ik eten, waar heb ik zin in?. Het geeft dan te veel drukte in mijn hoofd, wat mijn humeur ook niet beter maakt. Laat dan ook maar denk ik dan…


Hoe ervaren andere mensen dit dan? Is het een eetstoornis ding. Of hebben ‘gewone’ mensen hier ook last van? Er zijn zoveel gedachten in mijn hoofd al ruim 13 jaar inmiddels. Ik weet echt niet meer wat bij de eetstoornis hoort en wat niet.


Sorry, dat de blog deze keer een beetje down en negatief is, maar hé. Het zijn wel dingen die spelen in mijn leven en van invloed zijn op mijn eetstoornis. Ik weet zeker dat ik niet de enige ben, misschien lees jij dit nu wel en herken je jezelf er in. Dan weet je in ieder geval dat je niet de enige bent :)
86 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page