top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLaura

Corona/kerst/oud&nieuw kilo’s

Eigenlijk heb ik nooit aan corona-kilo’s gedaan. Toen het begon, had ik een redelijk goed dagritme, zin en tijd om veel te bewegen. Door het vorige werk, kregen de corona-kilo’s ook geen kans.


Nou is kerst een moment, waarbij er altijd gezegd word, je even minder streng hoeven te zijn of eerder je er niet druk om hoeft te maken. Voor mij is het een moment, waarbij ik ietsiepietsie minder streng mag zijn. Ik let nog steeds wel op. Het zijn namelijk vaak van die dagen waarbij, ook nog eens een keer niet zoveel beweegt. Dus de dis-balans is nog groter.


Normaal moest ik mij wel redelijk in toom houden. Ik moet mezelf eraan herinneren, niet die hele schaal leeg te eten, omdat het zo lekker is en het nu even mag. Vorige kerst heb ik ‘vals gespeeld’. Het was weer zo'n typisch ‘boulimia’ moment. Het was z’n ‘ow wacht, ik kan dit ook weer uitspugen!’’ moment die echt 15 min voor aanvang ineens op popt. Heb die dagen genoten, gezellig en lekker eten. Totdat ik vol en misselijk begon te voelen na het toetje. THING! daar was de pop-up, =SUM(vol:misselijk) = braken. Het lijkt wel of het is ingeprogrammeerd in mijn systeem.


Deze kerst heb ik met mijzelf afgesproken, die pop-up te negeren, mocht die voorbij komen. Helaas ook nu weer aan het einde van de avond, kwam hij voor bij. Normaal, bij welke omstandigheden dan ook, is het tot zover ik weet, onmogelijk om deze verschrikkelijk irritante schreeuwerige spam pop-up te negeren. Toch lukte het deze keer, waarom?


Ik denk zelf omdat ik het die dag echt, oprecht heel erg leuk had. Ik gunde mijzelf deze leuke dag en wou het er niet door verpesten. Gemiddeld is elke andere afgelopen dag, sinds de zomer een….. waardeloze dag.


Het lijkt wel of de verhouding in eens anders om is. Zou dat ook te maken hebben met het verminderen binge-braak gedrag? Voor corona, waren mijn dagen voor het grootste gedeelte oké tot leuk of geweldig. Dan was het oké om een k*t dag er tussen te hebben door binge-braak momenten.


Nu is elke dag, waardeloos of één groot drama. Ik smacht, hunker naar momenten die weer een echte glimlach op mijn gezicht brengen. Ik denk dat ik daarom ergens ook die pop-up kan negeren. Die ene dag in de week, dat ik iets leuks op de plannen heb (als die er al is), maakt het net weer wat verdraaglijker om door te gaan tot de volgende.


Sorry, dit klinkt misschien echt heel depressief. Ik merk wel dat, na de kerst en oud en nieuw, het wat is opgeklaard in mijn hoofd. Alles voelt een stuk minder zwaar…. Behalve ik dan….

Jup, daar waren de kerst en oud en nieuw kilo’s al.


Dit oud en nieuw was, eigenlijk één van de leukste die ik mij kan herinneren. Ik was bij 3 andere vrienden, waarmee ik het echt goed kan vinden en leuk mee kan praten. Er hing een goede sfeer, leuke muziek en lekker hapjes. Ow ja en 4 flessen champagne ;)


Ja, oeps. Denk dat het ergens voor corona was, dat ik zoveel gedronken heb op één avond.


Ow ja, ik had 31 dec mijn screenings telefoontje van Human Concern. Goed nieuws ze willen mij helpen! Het slechte nieuws is, dat de inschrijving nog niet compleet is en ik nog documenten van alle behandelingen moet opsturen. Dus ik heb het vandaag pas allemaal gekregen en op kunnen sturen. Nu staat er op de website, dat het wel 20 weken kan duren voordat ik mijn intake gesprek kan hebben. 20 WEKEN!! voor het INTAKE gesprek! Dus dan ben ik er nog niet. Wedden dat ik na die tijd, nog 20 weken kan wachten totdat er een plekje vrij is. Dan zijn we weer zowat een jaar verder.


Wat FKNG KT!!! @#@!#!

Sorry :( ik baal echt heel erg, moest ook zeker even een traantje er om laten. Oké best veel traantjes. Ik weet niet of ik het nog zo lang volhoudt. Nou ja het moet wel. Laten we hopen dat het uiteindelijk sneller zal gaan. Of dat er zicht is op een leuke (corona vrije) zomer. Dat maakt het wachten wel wat verdraaglijker. Gelukkig heb ik lieve vrienden, die ik inmiddels weer echt volledig op de hoogte heb gesteld van mijn situatie, hoe moeilijk ik dat ook vind om toe te geven naar hun. Het uitspreken ervan maakt het een stuk echter en dat doet wel een beetje pijn.


Denk dat ik voortaan ook maar elke donderdag de blog ga uploaden. Dan heb ik door de weeks iets meer tijd ;)
51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page