top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLaura

Als dit nou niet gebeurt was...

16 juni 2020


Kijk eens wat er allemaal gebeurt!


Overal word ik getagd in berichten, dat mensen de posters zien hangen! Kan wel janken, wat vet dit. Het is precies waar ik op gehoopt had. 


Het geeft zo’n vreemd, intens, fijn, bevredigend en voldaan gevoel!


Het voelt ergens alleen niet alsof het over mij gaat, deze campagne.

Ik doe het ook niet meer voor mijzelf, maar doe het voor een ander.


Soms vraag ik mij wel eens af, hoe mijn leven anders was geweest als ik deze eetstoornis niet had gehad. Denk wel dat ik in ieder geval heel wat meer geld op mijn rekening zou hebben staan. Een binge is vaak niet goedkoop en dan komen de tandartsrekeningen er nog bij, oef.


Misschien had ik wel een andere uitlaatklep of manier van verwerken gevonden. Mijn eetstoornis is naar alle waarschijnlijkheid ontstaan door: pesten van vroeger en op hetzelfde moment kwam de ADHD in mijn lichaam op zetten. Ik had mijzelf niet onder controle en wist niet wat ik ermee aan moest. Ik ging lijstjes maken, planningen, structuur zoeken. Iets om maar controle over te krijgen. Helaas is daar het eten bij gekomen, dit komt door een gedachte die ik toen die tijd had.


Ik schaam mij er wel een beetje voor, maar weet wel dat ik 13 jaar was, toen ik dit bedachte. Ik dacht dat als ik, dunner zou zijn, mensen mij wel leuk zouden vinden en dan wel bevriend met mij wouden zijn. Of het gewerkt zou hebben, geen idee. Het was in mijn ogen nooit gelukt ;)


Wat ik toen niet wist was dat ik een lactose intolerantie had. Van mijn zakgeld kocht ik altijd al lekkere dingen, want ja ik was en ben een zoetekauw. Ik weet het nog steeds heel goed waar het verder mis ging. Ik was op het moment 16 en kocht bij de Kruidvat een stack van KitKatten. Deze at ik in een uur tijd op, ik was zo misselijk! Het moest er gewoon uit!


Omdat ik in het verleden ook al wat bezig was met afvallen, wist ik dat er een ‘optie’ was om je eten weer uit te kotsen. Toen lukte het nooit, maar de noot was nu zo hoog en dat het toen wel wou……


Wat zeggen jullie, zal ik de Kruidvat of KitKat aanklagen? 


Ps: Ik ga mijn best doen elke weer een blog te schrijven
82 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


claudiadegraaf10
Jul 02, 2020

<3 Zo veel respect!!

Like
Post: Blog2_Post
bottom of page