top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLaura

Rekenen tot je een ons weegt

Al geruime 15 jaar maak ik dadelijk lijstjes over van alles en nog wat. Dit komt vanuit mijn ADHD en heb ik mijzelf aangeleerd om zo meer rust in mijn hoofd te krijgen en controle over mijn eigen leven. Zo ben ik op een gegeven moment ook begonnen met het opschrijven van wat ik at toen. Dit is langzaam verder gegroet tot hoe het nu is. Waarbij ik wekelijks planningen en berekeningen maak over, wat ik mag/moet eten, bewegingspatroon en gewicht voorspellingen. 


Hier komt het een en ander bij kijken qua berekeningen. Gek want ik ben eigenlijk heel slecht in rekenen, maar hier ben ik dan wel weer goed in. Het geeft mij ook een soort rust, als ik er mee bezig ben.


Ik bedenk dan eerst wat ik op een dag mag eten, dit gaat van ontbijt tot avondeten en snacks tussendoor, daarbij zet ik ook geschatte eet tijden neer. Zodra ik dat weet ga ik kijken naar hoeveel ik ga bewegen of moet bewegen. Deze verschillen een beetje per dag.


Alleen het verbranden heeft te maken met een aantal factoren die kunnen veranderen, zo verbrand je natuurlijk meer op een dag als je veel bezig bent. Ook als je gewicht verandert wordt dat getal verandert. Zo had ik heel veel opties voor elke dag en week, met het idee dat ik afviel.


Als ik dat allemaal duidelijk had voor mijzelf, ging ik een voorspelling doen met het afvallen. Deze gewichts voorspellingen konden van een week zijn, een paar weken of langer dan een maand. Het hing er van af wanneer er een belangrijk moment in mijn toekomst was, waarvoor ik er goed wou uit zien.


In het begin lukte het mij altijd wel om aan de voorspelling te doen. Maar na 1 week was de motivatie weg en gebeurde er niets meer. Dus ging ik weer opnieuw het rekenproces door. Dit zorgde wel voor de nodige frustratie, gezien er ook momenten waren waarbij het totaal niet lukte, of eerst wel en dan ineens niet meer.Ik heb al deze papieren en boekjes bewaard en in een doos gedaan, soms kijk ik er weer even na. Het was letterlijk, rekenen tot je een ons weegt
56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page