top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLaura

Niet Anders Omschreven

Ik zou nog wat plaatsen op Insta over de uitslag van de intake, maar ik ben het, en vergeten en wist niet zo goed wat ik ermee aan moest.


Het goede nieuws is in verder geval dat ik welkom ben bij HC!!!

Vond het wel wat spannend, dus had 2 vriendinnen gevraagd of ze er bij wouden zijn tijdens het telefoon gesprek.


Wat ik alleen niet had aan zien komen dat mijn diagnose werd verandert na NAO…

Dat staat voor Niet Anders Omschreven.


Voor mij komt het grofweg er op neer dat, ik niet dun genoeg ben en nog te veel eet voor Anorexia. En ik binge en braak niet meer genoeg voor Boulimia. Dus ik ben allebei net niet. Goed toch?


Zo voelt het niet, het voelt of ik gehaald heb. Dat ik nog niets kan, ben nergens echt goed in. Dit niet, maar andere vaardigheden ook niet. Ik kan van alles een beetje. Op zich best handig, dat ik veel een beetje kan. Het maakt het kiezen van een baan/hobby/passie wel erg moeilijk.


Ik zeg ook altijd, dat ik niet hetzelfde wil zijn als anderen. Nu heb ik iets anders en is het eigenlijk nog niet goed. Wat is het toch met ontevredenheid in de mens? Is het mens eigen, of heeft niet iedereen hier last van?Volgende week dinsdag heb ik mijn eerste kennismaking gesprek al bij HC en mijn behandelaar.

Ik ben heel benieuwd, ergens heb ik niet zoveel zin om alles weer uit te moeten leggen. Ik hoop dat ik nu wel een klik heb met mijn behandelaar, dat maakt het praten zo veel makkelijker. Ik weet al wel wie ze is, op de website van HC staan alle ‘ervaringsdeskundige’. Als ik haar verhaal zo lees, snap ik wel waarom zij mijn behandelaar word.


Ik ben echt heel benieuwd, het wordt een traject van 1,5 jaar. We gaan bezig met mijn dat ik mijn pest verleden nooit echt verwerkt heb. Het voelt als iets wat ik echt achter mij gelaten heb, maar toch heeft het veel invloed op hoe ik naar mijzelf kijk en voel. Het heeft ook zeker mijn eetstoornis vormgegeven.


Ik hoop dat ik jullie met de tips en adviezen die ik krijg, jullie ook wat kan helpen. Al zal de ‘echte’ behandeling pas over 3 maand beginnen. Hopelijk krijg ik ondertussen al wel wat tips, die ik dan met jullie kan delen!
97 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


mevrouwniekje
mevrouwniekje
Jul 26, 2021

Ik lees nu net pas deze blog, de eetstoornis NAO is volgens mij een label dat op veel mensen met een eetstoornis geplakt kan worden. Ik hoor ook in deze groep. Ik heb geen anorexia omdat ik eet, wel weinig en soms te weinig. Ik heb een gezond BMI, wel op het randje van ondergewicht, maar net nooit eronder. Ik heb eetbuien maar niet dagelijks en soms niet eens wekelijks. Ik braak niet maar sport wel om te compenseren. Ik heb dit al bijna 20 jaar en ik ben door therapie veel wijzer geworden, weet precies wat ik moet doen om 'beter' te worden maar het lukt me nog steeds niet. Deze zomervakantie ben ik, als 54 jarige, een b…

Like
Post: Blog2_Post
bottom of page