top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLaura

Netflixen en op je plaats rennen

Bijgewerkt op: 28 jul. 2020

1 juli 2020


Afgelopen week ben ik weer voor het eerst uit eten geweest sinds het begin van de corona lockdown. Ik was even vergeten hoe moeilijk het voor mij is om zo lang stil te blijven zitten. Alles in mijn lichaam dwingt mij om maar niet stil te hoeven zitten. Voeten wiebelen, verplaatsen op de stoel, spelen met iets. Ik ben zelfs een extra keer naar de wc gegaan om maar te bewegen.


Elke dag moet ik van mijzelf een x-aantal stappen zetten en als ik dat niet dreig te halen, dan sta ik rustig nog om 11 uur ‘s avonds, een half uur op mijn plaats te rennen terwijl ik iets op Netflix kijk...


Het liefst loop ik gewoon om het stappendoel te halen. Het gaat mij ook niet zozeer meer om de calorieën die ik verbrand, maar om de stappen. Uiteindelijk haal ik mijn verbrandingsdoel automatisch wel met het stappendoel…


Bij de één ligt de focus op calorieën verbranden of stappen, bij de ander calorie-inname, macro’s, en zo zijn er vast nog wel veel meer. Zo heeft iedereen zijn ding.


Omdat ik nu zo lang stil moest zitten, viel het mij op hoeveel ik normaal altijd in beweging ben thuis. Het kan ook door mijn ADHD komen hoor. Als ik net weer even zit, bedenk ik weer iets wat ik kan doen. 


Het enige waar ik nu wel altijd aan twijfel is, doe ik dit omdat ik het leuk vind (bewegen), komt het door mijn ADHD of doe ik het omdat het moet van mijn eetstoornis?
132 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page