top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLaura

Fop spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Hoevaak per dag kijk jij in de spiegel? Denk dat je eerder kan vragen hoe vaak per dag doe ik het niet? Zodra er een mogelijkheid is voor mij, om mezelf te bekijken in de spiegel doe ik het. Of het nou een echte spiegel is, of een raam. 


Ik moet gewoon naar mijzelf kijken.

Ik moet zien hoe ik eruit zie. Ik wil zien wat anderen zien, als ze naar mij kijken


Is dit namelijk wel, hoe ik wil dat anderen mij zien? Zie ik er wel slank genoeg uit?

Zie je mijn kaaklijn wel goed genoeg? Hoe dik zijn mijn wangen of zijn ze wat ingevallen?

Zie je mijn sleutelbenen goed? Steekt mijn buikje wat of, of lijkt het alsof ik lovehandles heb? Hoe recht zijn mijn benen?


Dit zijn allemaal dingen waar ik naar kijk, in de paar seconden die ik heb als ik voor bij een spiegel of raam loop.


In de eetstoornis wereld noemen ze dit, body checking.

Waar ik mij zelf ook wel vaak op betrap, is dat ik altijd even aan mijn sleutelbeen voel. Hoe erg voel ik hem en is hij te zien. Of ik wrijf wat over mijn bovenbeen, waar ik het begin van mijn sixpack wat voel. Ik heb gemerkt dat ik deze twee dingen vaak als mij dik voel of lelijk, of ik moet wat eten en weet niet wat. Heb ik het namelijk wel verdient het eten?


Iets wat ik al een keer eerder in een blog heb gezegd, maar.

Als ik een week lang echt goed mijn best heb gedaan, dan voel ik mij ook slank en dan zie ik dat ook in de spiegel. En dan ga ik op de weegschaal staan en dan klopt het gewicht totaal niet met mijn verwachting, sterker nog, ben soms ook nog zwaarder!! Als ik dan in de spiegel kijk, zie ik het ook. Ik zie dan dat ik niet slanker ben geworden, maar zwaarder. Dan in eens begin in vetjes te zien op plekken waar ik ze voor dat ik oo de weegschaal stond eerst niet zag. 


Dan lijkt de spiegel wel op een fop spiegel.51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


Post: Blog2_Post
bottom of page