top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLaura

Corona positief & kerst negatief

Sorry dat ik wat afwezig ben deze maand. Onder het mom van ‘niets hoeft, alles mag’ had ik er even niet zoveel zin in allemaal. Met allemaal bedoel ik ook echt alles, sociaal zijn, opruimen, schoonmaken of voor mijzelf zorgen.Je raad het misschien al aan de titel, ongeveer 2 weken terug werd ik positief getest op corona. Ik had contact gehad met iemand die positief was getest de volgende dag. Ergens had ik niet verwacht dat ik het ook zou krijgen, maar de kans was eigenlijk vrij groot. Ik moest dan ook erg lachen toen ik het zag staan. Ik had gelukkig nergens last van.


Had daarom ook voor de grap een zelftest gedaan, ik was wel benieuwd wat die zou zeggen en ook hoe een positieve zelftest er uit zou zien. De test had geen 15 minuten nodig, de 2 streepjes waren er al in 3 minuten.


Het voelde heel gek om iets zo besmettelijks te hebben, zonder dat ik er zelf last van had. Gelukkig was iedereen heel behulpzaam en hebben veel vrienden van mij, boodschappen voor mij gedaan over de week.


Toch kreeg ik wel wat lichte klachten op zondag en toen werd ik ineens heel onzeker en over emotioneel. Ik had gehoopt dat ik eerder uit isolatie mocht omdat ik geen klachten had. Nu moest ik wel echt de hele week binnen blijven. Omdat ik er nu ook zelf achter stond dat ik echt niet naar buiten mocht, maakte het wel erg moeilijk zo alleen. Al ben ik in die week nog nooit zo vaak gebeld door iedereen, echt heel lief.


Mijn zus heeft de eerste dag boodschappen gedaan voor mij. Ik had de vrijdag (testdag), helemaal niets op de planning staan, ja niets doen. Zaterdag had ik wel van alles op de planning. Had ik even pech.


Alleen toen ik mijn boodschappen lijstje door moest geven, had ik het wel even moeilijk. Normaal ziet niemand wat ik allemaal haal voor boodschappen, of eigenlijk hoe weinig. Ik had er daarom toch maar wat dingen voor avond eten op gezet. Met gevolg dat ik de helft in de vriezer heb gestopt omdat het anders over datum zou gaan.


Heb in die week in tijden ook niet meer zo weinig gelopen. Ik woon in een rustige buiten buurt, dus kon in laat in de avond nog wel even een stukje lopen en niemand tegenkomen. Ondanks dat, zag ik wel dat ik normaal echt veel loop. Wat ik dan allemaal doe? Echt geen idee eigenlijk.Nu de maatregelen weer aangescherpt zijn, gaat kerst bij ons ook niet meer door. Ik kijk altijd wel uit na 2de kerstdag met de familie. Het is altijd zo gezellig, alleen gaat het niet door. Nu voelt het alsof ik de jurk voor niets gekocht heb. We gaan het wel vieren met mijn ouders, zus, haar partner en mijn oma. Maar de setting is anders en de sfeer ook.


Nu vieren we alleen 1ste kerstdag en heb ik niets op de 2de kerstdag. Ach het scheelt ook weer een hoop gedoe met, wat ga ik eten. Of ik eet gewoon mee en dan eet ik echt te veel, maar dan ook echt zoals je normaal met kerst doet en dat 2 dagen achter elkaar. En als ik er op ga letten, dan heb ik een continue strijd in mijn hoofd over wat ik ga eten. Het scheelt dat het dit keer maar 1 dag is, dus misschien ga ik wel mijn best doen om gewoon gezellig mee te eten.Ik wens iedereen een hele fijne en gezellige kerst toe!

En tot in het nieuwe jaar!!
61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page