top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLaura

ADHD vs. Boulimia

7 sept. 2020


Soms heb ik een week dat ik een situatie tegenkomt en daar met gemak zo een hele blog mee kan vullen. De afgelopen week was het wat lastiger. Althans ik moest er wel wat meer over nadenken. Mijn gedachten gingen namelijk alle kanten uit en zo kwam ik op dit onderwerp.


Op momenten zoals nu, wanneer het ‘goed’ gaat. Vraag ik mij altijd af, wat zijn nou de ADHD trekjes en wat zijn de eetstoornis trekjes of wat is mijn karakter en wat de eetstoornis?


Ik bedoel:

Ik kan moeilijk stil staan of zitten. Komt dit door mijn ADHD of door mijn eetstoornis, die tegen mij zegt dat ik moet blijven bewegen?


Hou ik van hardlopen omdat ik daar mijn energie ik kwijt kan of, hou ik van hardlopen omdat ik er calorieën mee verbrand?


Ik eet heel graag kwark, kip, eieren, appels. Is dat omdat ik het gewoon echt lekker vind, of is het toch omdat het laag in calorieën zit en het vult?


Ik hou van Techno en Drum-’n-Bass muziek, maar is dat omdat ik er mijn ADHD energie in kwijt kan of is het omdat ik mijn eetstoornis frustratie er in kwijt kan en ik met het dansen veel calorieën mee verbrand?


Ik moet ook altijd iets doen, ik kan of mag niet niet doen. Elke dag en moment moet nuttig zijn, in wat voor vorm dan ook. Is dat door de onrust van mijn ADHD of is dat zodat ik veel in beweging ben volgens mijn eetstoornis?


Heb ik soms echt geen honger. Komt dat door de adrenaline die vrij snel door mijn lichaam giert van de ADHD  of onderdruk ik het ergens door mijn eetstoornis?


Doe ik graag werk waarbij ik niet 8 uur lang stil moet zitten achter een bureau door mijn ADHD of is het de eetstoornis die het ziet als een excuus om veel te bewegen?


Ik loop ook liever dan dat ik moet fietsen, maar doe ik dat voor mijn stappen doel en mijn eetstoornis of is het mijn logica omdat ik fietsen meer moeite vind……Het laatste half jaar, sinds ik het bekend heb gemaakt. Zijn dit dingen waar ik steeds vaker over na denk. Wat is eigenlijk van mij en wat is van mijn eetstoornis. Zo komen we terug op een vraag die ik mezelf vaak stel en aan mensen vertel als ik mijn situatie uit leg ‘wat is normaal?’.


Mijn eetstoornis beheerst al geruime 10 jaar (niet altijd even extreem) mijn leven. Voor mij is de manier hoe ik nu leef ‘normaal’. Al zie ik soms wel dat het niet helemaal klopt. Alleen wat dan ‘normaal’ zou zijn? Vaak vind ik de ‘normaal’ dingen echt niet logies. Het gaat er dan gewoon bij mij niet in, dat, dat ‘normaal’ zou zijn.


51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page